Bollen Ballonvaart 2012.

Het kan ondertussen een traditie genoemd worden. De vroege ochtendvaart van het bollenbedrijf mini-20IMG 3994Rooyakkers uit Breezand. Dit jaar vond de vaart plaats op 30 april. Alle jaren is het doel om de eigen bollenvelden te bekijken. Dat lukt niet altijd omdat de windrichting vaak onvoorspelbaar blijft. Zo ook nu. Een proefballon die in Breezand werd opgelaten dreef zo de Waddenzee op. Het ballonnetje in Niedorp, als mogelijke startplaats, dreef richting IJssselmeer en bij de start in Schagen was de richting Noordzee maar gelukkig zijn er in die richting ook veel bollenvelden. Geland werd er op het laatste stukje weiland voor de kust bij Burgervlotbrug.

 

Klik hier voor de foto's.

Welkom op deze site met informatie over ballonvaren.

 

Een ochtendvaart boven de bollenvelden.

Het merendeel van deze site is gevuld met achtergrond informatie over ballonvaren. Die informatie heb ik opgedaan door als 'crew member' mee te werken met het Noordelijk Ballonvaartcentrum.  Dit bedrijf, afkomstig uit Joure, is het eerste ballonvaartbedrijf in Nederland dat op commerciële basis in de kop van Noord-Holland is gaan varen. Er worden ieder seizoen ongeveer 200 vaarten gemaakt.

Uw tickets kunt u hier bestellen via de webshop van het Noordelijk Ballonvaartcentrum.

Het wedstrijdseizoen 2012 is weer van start gegaan en dat is een goede aanleiding om de wedstrijdtaken wat nader toe te lichten. Kijk, als aanloop naar de kampioenschappen voor 2012 in Nederland, België en Amerika, naar het hoofdstuk wedstrijdvaren waarin naast veel artikelen over wedstrijdvaren ook een Flash visualisatie van 18 wedstrijdtaken.

Introductie Noord Holland.

In de zomer van 2003 las ik op de site van het Noordelijk Ballonvaartcentrum onderstaande oproep.

Het Noordelijk Ballonvaartcentrum zoekt crewmembers voor de ballonvaarten in de regio Noord Holland. Enthousiaste mensen met vrije tijd (ook Vutters en WAO-ers) die graag actief bezig zijn, zijn van harte welkom. Liefst in het bezit van een rijbewijs.

Read more...

EK hetelucht ballonvaren in Wloclawek in Polen.

mini-dsc 0046

 

Van maandag 9 september tot en met vrijdag 13 september is het Europees kampioenschap ballonvaren 2013 gehouden.

Voor Nederland zijn drie teams ingeschreven; Johannes Kooistra, Henk Broeders en Jan Fokken.

 

De ervaringen kunt u volgen op deze link.

Ad Ballon Cup 2014.

 

De eerste wedstrijd van het seizoen 2014 is de Ad Ballon Cup. Deze wedstrijd zou eigenlijk in december 2013 gehouden worden maar het weer was daarin de grote spelbreker. Nu, 8 en 9 maart, gaat het feest wel door.

Er zijn 12 teams ingeschreven vanuit Nederland en Belgie. De lokatie is het Ad Ballon ballonbedrijf. De wedstrijd bestaat uit 4 vaarten als de weergoden tenminste geen roet in het eten gooien. De wedstrijdleiding is in handen van Henk Broeders die om die reden dan ook niet mee kan varen. De weersverwachting is gunstig en derhalve stijgt de gezonde wedstrijdspanning.

More Articles...

  1. NK2014

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503