Double Trouble.

Twee ballonnen boven één mand.

Johannes Kooistra, één van de piloten van het Noordelijk Ballonvaartcentrum, leeft voor het ballonvaren. Hij heeft een vaste baan want iedereen heeft toch geld nodig om te leven maar het ballonvaren komt op de eerste plaats. En hij wil op het gebied van ballonvaren graag aparte dingen doen. In oktober 2003 was dat de eerste overtocht over het IJsselmeer van oost naar west. In het voorjaar 2005 maakte hij samen met Camiel Zetstra de langste vaart boven Nederland, de Long Jump, van het seizoen 2004/2005 met een afstand van 242,8 Km.

hpim1864Hij kreeg nu een foto onder ogen van een mand met daar boven twee ballonnen. Weliswaar op de grond en in Engeland, maar toch. Dat moet beter kunnen en dus werd het plan gemaakt.

De PH-ITS compleet en daarbij de envelope van de PH-MEB. De benodigde toestemming van de autoriteiten werd aangevraagd en daarna was het wachten op gunstige weersomstandigheden voor de eerste proefvaart. Dat werd een geslaagde ochtendvaart op 19 juli 2005. En daarmee kon dit kunststukje gebruikt worden tijdens de Friese Ballonfeesten.

Een enkele ballon brengt al de nodige besognes met zich mee tijdens een vaart, laat staan het gebruik van een extra ballon in het geheel. Daar komt dus de naam "Double Trouble" vandaan. Je gebruikt immers twee ballonnen, twee ventilatoren bij het inflaten, je moet afwisselend de ballonnen opwarmen waardoor je nauwelijks tijd hebt om op je koers te letten en zo zijn er nog een aantal zaken op te noemen.

Tijdens de Friese Ballonfeesten is de combinatie bijna alle avonden te zien geweest. Het fotoboek is het beeld van de donderdagavond; een avond met weinig tot geen wind waardoor het publiek heel lang van alle ballonnen kon genieten. Door de aparte weersomstandigheden konden een aantal ballonnen weer op het veld landen waaronder Johannes. Hij is met de combinatie maar meteen op de aanhanger geland waarmee hij laat zien dat hij ook rekening met de crew houdt.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503