Wedstrijdvaren

Waarom deze pagina's over wedstrijdvaren?

 In het voorjaar van 2004 werden Monique en ik door Johannes Kooistra gevraagd om als crew met hem mee te gaan naar de Low Countries 2004 in Ny-Hotton in de Belgische Ardennen. Ik was in die tijd al actief als crewmember bij het Noordelijk Ballonvaartcentrum voor de passagiersvaarten in de kop van Noord-Holland.


Wij wonen ongeveer in het centrum van het gebied waar het meest gevaren wordt en dat bood Monique de mogelijkheid vaak op de fiets door hetzelfde gebied te toeren waar ik op dat moment aan het crewen was. Beiden wisten we dus wel iets van ballonvaren en crewen maar hoe het hele wedstrijdgebeuren in elkaar steekt met alles wat daarbij komt kijken is toch wel iets anders. En voor Johannes was het de eerste keer dat hij als piloot meedeed aan dit kampioenschap. Het werd dus een aardig beginners team en gezien het startnummer is het maar goed dat we niet bijgelovig zijn.

 

Het werd een heel acceptabel eindresultaat; Johannes werd derde in het Nederlandse klassement en wij waren een hele mooie maar vermoeiende ervaring rijker.

 

Het is mij opgevallen dat er weinig publiciteit aan het wedstrijdgebeuren wordt gegeven. Bij andere wedstrijden kwamen er achteraf wel uitslagen op internet maar ook daar ging flink wat zoekwerk aan vooraf om de juiste pagina's te vinden en in sommige gevallen is het verslag heel summier.

Dit jaar, 2005, worden de Nederlandse kampioenschappen gehouden in Friesland. Deze keer ga ik samen met Camiel Zetstra als crew mee maar nu voor Pieter Kooistra.
Ik maak daardoor de wedstrijd weer van dichtbij mee en het lijkt me leuk, en voor liefhebbers interessant, om zo snel mogelijk de uitslagen op het net te krijgen aangevuld met ervaringen, beschrijvingen en foto's. Achteraf bleek dat niet haalbaar door een gemis aan een snelle internet verbinding en een beperkte hoeveelheid tijd.

En voor 2006 gingen we naar het Nederlands- en Belgisch kampioenschap dat gehouden werd in Balen Keiheuvel in België van 11 tot en met 15 augustus. Deze keer weer met Johannes Kooistra en nu met zijn eigen ballon, de PH-ITS. De publicaties op internet worden wel steeds beter en sneller. De officiële lijsten neem ik daarom over van de wedstrijdleiding. Dat geeft mij tijd om meer aandacht aan de verhalen en de foto's te schenken.

De tussenliggende jaren zijn we ook ieder jaar één of meerdere keren in touw geweest. De locaties waren Belgie voor het NK, Oostenrijk voor het EK en Hongarije voor het WK.

Nu, 2011, ga ik opnieuw met Johannes naar het komende kampioenschap dat deze keer in Friesland gehouden wordt. En ook deze keer ga ik proberen deze site up to date te houden.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503