mini-heading

Mauterndorf 2007.

Van 13 tot 20 januari 2007 heeft het evenement "Fire & Snow" in het Oostenrijkse Mauterndorf plaatsgevonden. Op uitnodiging van het Noordelijk Ballonvaartcentrum zijn we mee geweest voor onze eerste wintersport met een heteluchtballon.mini-hpim5005
Na een reis van ongeveer 1200 km autosnelweg arriveerden we op zaterdag rond de lunch bij het appartement. Het eerste wat opviel was het ontbreken van sneeuw. Alleen op de hogere bergtoppen en op de geprepareerde skipistes lag sneeuw. De weersverwachting voor de week die voor ons lag was gunstig voor ballonvaren. Veel zon en weinig wind en geen neerslag.

De rest van de middag is gebruikt voor gas tanken, inkopen doen, het appartement verkennen en aanwezig zijn bij de main briefing.

De planning voor de rest van de week is aangepast aan de afwezigheid van sneeuw in de dalen. Het dal zal nu sneller opwarmen wat uiteraard van invloed is op de stabiliteit van de lucht. Daarom vindt de dagelijkse briefing nu om 08:00 uur plaats in plaats van 09:00 uur. Waarschijnlijk is de lucht in de dalen in de middag zo onrustig dat er dan niet meer gevaren kan worden.

mini-s8000505Het startveld is een weiland met een restant sneeuw. 'sMorgens stijf bevroren en 'smiddags al een aardige modderpoel. Iets wat in de loop van de week alleen maar erger wordt.
Er zijn rond de 30 teams ingeschreven.
Aan het eind van de week kunnen we de balans opmaken. Er zijn 5 dagen geweest waar goed gevaren kon worden. Vrij veel teams hebben het goede weer gebruikt om vaarten buiten het dal te maken en de rest van de dagen werd er druk gevaren in het eigen dal.

Bij de briefing op donderdag werd gewaarschuwd voor de gevolgen van de orkaan die over Europa raasde. Er werd terdege rekening gehouden met het aantrekken van de wind. Hierdoor besloten een aantal teams niet op te stijgen. mini-s8000518Anderen vonden het een goede gelegenheid om te kunnen spelevaren in het dal. Achteraf bleek het mee te vallen. De teams die in de lucht waren hebben de mogelijkheden goed kunnen benutten door het hele dal door te varen en de week met een vaart van ruim twee uur af te sluiten.

De vrijdag bleek alleen maar goed voor veel en langdurige regen.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503