mini-heading

Dalvaart op zondag 14 januari.

Om 08:00 uur zijn alle team's op tijd aanwezig bij de eerste veldbriefing van deze week. De temperatuur ligt rond het vriespunt. Het veld is hard en helaas voorzien van zeer veel molshopen. Die zijn uiteraard ook bevroren zodat de diverse aanhangwagens flinke klappen oplopen.
mini-s8000507Het weer is gunstig voor een vaart dicht bij huis. De gasflessen worden bijgetankt met stikstof op een druk van ongeveer 10 atmosfeer. Het opstijgen gaat anders dan ik in Nederland gewend ben. Daar waait het meestal en moet de ballon snel hoogte winnen om over allerlei obstakels te komen. Hier niet. Het is zo rustig dat de piloot alle tijd kan nemen om hoogte te winnen. En daarbij dus volop kan genieten van het veranderende uitzicht over het startveld.
Met het toenemen van de hoogte komt ook het mooie uitzicht over de vallei in beeld. mini-hpim5020En vooral bij de nieuwkomers in de bergen laat dat een onvergetelijke indruk achter. En daar kan het gebrek aan sneeuw niets aan veranderen.

Na een sprongetje over de heuvel naar het volgende dal blijkt het landen toch wat lastiger dan verwacht. De luchtstromingen in een dal met aan de ene kant schaduw en aan de andere kant zon geeft aparte effecten waardoor je maar wat heen en weer vaart in plaats van over het riviertje te komen.

De middag wordt besteed aan een wandeling in de omgeving.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503