mini-headingkopie

Fire & Snow in Mauterndorf 2008.

Ook dit jaar is het Noordelijk Ballonvaartcentrum van 12 tot 19 januari aanwezig geweest op de ballonfiësta Fire & mini-dsc00282Snow in Mauterndorf Oostenrijk.
In tegenstelling tot vorig jaar lag er nu wel voldoende sneeuw. De temperatuur in het dal was rond het vriespunt en mede daardoor waren alle wegen goed berijdbaar. De weersverwachting heeft aangekondigd dat er in het eerste weekend een flink pak sneeuw te verwachten is. De wind zal daarna overwegend ZuidWest zijn.mini-dsc00283

Op zaterdagmorgen rond 09:00 uur zijn alle spullen en nagenoeg de hele groep aangekomen in Mauterndorf. De sneeuw is tot nu toe uitgebleven maar het regent licht en de zon laat zich niet zien. Na de koffie zijn enkele zaken op het startveld uitgeladen. Het is makkelijker om de materialen hier te stallen dan er de hele week mee rond te rijden.

Er is ruim de tijd voor het doen van de normale boodschappen en wat wandelen in de besneeuwde omgeving alvorens we om 16:00 uur de inschrijving en main briefing bijwonen. Hier wordt uitgebreid ingegaan op mini-100 3716specifieke zaken als landingsmogelijkheden in de diverse dalen en waar juist niet geland kan worden, de herkenbaarheid van de bergen om ons heen met de bijbehorende hoogte en no-fly zones.

Uiteraard ook aandacht voor de weersverwachting van de komende dagen. De verwachte sneeuw is nog steeds uitgebleven en het regent de hele dag al licht.

We hebben twee ballonnen bij ons. De kleinste, de PH-PUK, is een hopper met een eenpersoons mand en de andere de 5 persoons PH-AGP die we hier voor een Alpenvaart maar met drie personen gebruiken zodat er genoeg ruimte voor extra gasflessen en andere speciale apparatuur overblijft.mini-hpim5939

Op zondag heeft alleen de PH-PUK een dalvaart gemaakt. Er is de afgelopen nacht ongeveer 5 cm sneeuw gevallen en de bewolking is hoog genoeg voor een dalvaart maar meer zit er vandaag niet in.

's Avond act de précense gegeven op de nightglow. Het grote verschil met Nederland is het aantal ballonnen dat meedoet.Het hele startveld staat vol en het publiek loopt er heel vrij tussendoor en stelt vragen en neemt foto's van kinderen in de mand.

mini-dsc00433De maandag bood mogelijkheden voor een Alpenvaart. Ook al zat het startveld onder een wolkendek, het volgende dal is, volgens visuele waarnemingen, wel open.

Op dinsdag is het weer bewolkt zodat alleen in het dal gevaren kan worden. De hopper en de grote ballon hebben gevaren al was het geen langdurige vaart.

De andere dagen zijn gevuld met bezoeken aan de dagelijkse ochtend briefing om daarna te gaan skiën of andere vakantie aktiviteiten te ontplooien.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503