mini-headingkopie

Dalvaarten op dinsdag 15 januari.

Vandaag begint eigenlijk net als maandag. Het is hetzelfde weertype.mini-dsc00527Alleen de wind is iets meer westelijk. Ook vandaag is er om 11:00 uur een tweede briefing.
Er zijn alleen dalvaarten mogelijk en we besluiten om met de AGP en de Puk te gaan varen. Als startveld wordt de rand van het vliegveld gebruikt. Hiermee hopen we op een gunstige windrichting. Op het normale startveld staat toch een andere windrichting waarmee je zeker weet dat je snel moet landen of in de problemen komt.

De AGP is als eerste in de lucht en blijft laag maar helaas zijn we binnen een kwartier toch naar de verkeerde hoek van de vallei gedreven en ziet de piloot zich genoodzaakt om de ballon weer aan de grond te zetten. Een kwartier later was de windrichting nog steeds de verkeerde kant op en hebben we de ballon weer ingepakt.

 

 

mini-img 2303

De Puk had meer geluk. Die kreeg een aardige windrichting en heeft drie kwartier gevaren. De ballon heeft wat heen en weer gevaren op de wisselende winden waardoor de uiteindelijke landing maar 500 meter van de startplaats af plaatsvond. Onderweg was nog van piloot gewisseld wat maar aangeeft hoe rustig het weer was.

De middag is opnieuw gevuld met skiën en andere toeristische activiteiten.


U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503