Heading

Donderdag 22 januari.

mini-P1000364

Er kon wat in het dal gevaren worden. Als eerste vertrok Rupert voor zijn eerste solovaart in dit gebied. Hij steeg op en werd naar de westelijke berghelling getrokken. Na 15 minuten heeft hij een staande landing gemaakt en nog wat getreuzeld in de hoop dat de wind gunstiger zou worden. Toen dat niet gebeurde heeft hij zich door ons op laten halen.

 

Ondertussen zette de rest de NivoNoord ballon op. Die vaart ging iets beter. Langzaam varen in het zuidelijke dal. Maar na 500 meter dobberen bleek de wind spelbreker te worden en ook op hoogte niet gunstig genoeg om lang door te gaan. De ballon werd daarom netjes neergezet en de crew opgeroepen.
Ondertussen was de hopper voor de tweede maal opgestegen, nu met Johannes in het kleine mandje. Die wist, net als Rupert, ook tegen de westelijke berghelling te stranden. Daar heb ik hem opgehaald terwijl de anderen de NivoNoord inpakten. En dat was best een vermoeiende klus. Johannes stond achterin een weiland en ik moest ongeveer 80 meter door de sneeuw naar hem toe lopen.

Bergopwaarts en ongeveer iedere derde stap zakte ik door de bovenste harde laag sneeuw 15 cm diep weg. En daarna de ballon terug trekken naar het weggetje toe. Johannes heeft het makkelijker. Een beetje gas geven om de ballon net boven de sneeuw te houden. Daarna naar het appartement, klein beetje eten en naar de hoge skiehelling. Want de top zat nu maar een klein beetje in de wolken en verder was er redelijk veel zon. Iedereen heeft zich vermaakt, zelfs Johannes want die was met laptop gewapend meegegaan in de lift om boven te werken.
Het skiën gaat steeds beter en makkelijker. Eindelijk is er ook weer de mogelijkheid om wat baldadig te zijn op zo’n middag. Af en toe een klein springbultje pakken ed.

 

mini-DSC 0341

  Steve Burden heeft de ballon vandaag op de skipiste van Fanningberg neergezet en vrijwel bovenin. Daar kun je niet met een auto komen en dus werd er een sneeuwscooter met aanhangslee bij gehaald om de ballon naar beneden te brengen. Steve ging achterop de scooter mee naar beneden maar de crew moest maar lopen want op de scooter is niet zoveel plek.
En het is niet echt leuk om een hele skipiste af te lopen op gewoon schoeisel. Daarom vonden ze het makkelijker om op hun kont naar beneden te glijden. Daardoor waren ze maar 5 minuten later dan de piloot beneden terwijl die met de scooter meegegaan was. De foto's van de berging zijn genomen door Charlotte van het team van Steve Burden.

mini-DSC01749

 ’s Avonds naar het kasteel voor de pyjama party van de fiësta. Het merendeel van de team's waren aanwezig. Het werd een gezellige avond met het team van Steve waarmee we de grote vierkante tafel deelden. De grote lichtblauwe plastic vuilniszak die gebruikt werd als ritmebox bij de life muziek werd in een onbewaakt ogenblik door Pieter geconfisqueerd. Onze andere piloten verzamelden flink wat kaarsen bij ons op de tafel en er werd een poging gewaagd om de plastic zak als ballon op te laten boven de kaarsen. De zak was redelijk zwaar en het temperatuur verschil binnen en buiten de zak niet groot genoeg. Na een paar minuten werd de poging gestaakt maar we hadden wel de aandacht van de hele zaal gekregen bij dit jeugdsentiment.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503