Heading

Dalvaart op zaterdag 17 januari.

mini-DSC01422In het dal hing nog een dunne wolkenlaag waarvan verwacht werd dat dat snel zou oplossen. De windsnelheid en richting beloofden goede condities voor een dalvaart. De gasflessen werden nog even extra opgepept met stikstof om de druk in de flessen te verhogen tot 10 atmosfeer.

 

Pieter ging met de hopper spelevaren, Johannes trad op als grondcrew en de rest mocht met de PH-AGP omhoog.

 

 

In tegenstelling tot de routine van de normale passagiersvaarten met de vlotte afhandeling van alle zaken gaat hier alles opmini-P1000278 zijn elfendertig's. Veel teams wachten af wat andere teams doen als ze eenmaal airborne zijn. Welke kant worden ze opgestuwd en welke richting en hoe snel gaat het op wat grotere hoogte. En ook bij ons is dat het geval. Onze ballon stond al een tijdje, de hopper werd door Johannes aan de kroonllijn vastgehouden en twee andere ballonnen gingenmini-P1000273 toch eerst omhoog voordat wij in actie kwamen.

Dat getreuzel geeft je wel de mogelijkheid tot het opbouwen en aanhalen van sociale contacten en het bekiujken van andermans materiaal. Zo werd de inhoud van een trailer op de foto gezet. Daarin is een opklapbare tafel gemaakt, voor het schrijven van oorkondes misschien en hulpstukken om twee gasflessen tot tafel om te toveren. Het geheel kan dan nog aangekleed worden met tuinfakkels op poten. Hoe ver wil je gaan in service verlening.mini-P1000274

 

De vaart verliep zoals verwacht vanaf het startveld laag door het dal in zuidelijke richting om daarna haaks om in oostenlijke richting het volgende dal in te gaan.

Onderweg zagen we een andere ballon met waarschijnlijk een piloot in opleiding een landingsoefening uitvoeren die niet helemaal goed verliep. Na mini-DSC01439een paar sprongetjes waarbij een mooi stempel in de sneeuw werd gedrukt kwam de ballon zo hard neer dat de parachute te laag in ballon terecht kwam waardoor alle lucht uit de ballon verdween. Het team heeft over de radio om de ventilator gevraagd en kon de ballon daarmee opnieuw opzetten voor de rest van de vaart

Zolang de wind het toeliet zijn wij doorgevaren en vlak naast een weggetje geland.

Pieter had ondertussen wat boven Mauterndorf gehopperd en was vlak naast het dorp geland waar hij door Johannes werd opgehaald.

Daarna wist Johannes zich een plaatsje te verwerven in de nieuwe Lindstrand demonstratie ballon en was hij aan het spelevaren terwijl Pieter ons kwam ophalen. mini-P1000302Daarmee heeft ons hele team zijn hart kunnen ophalen op de eerste, en niet eens officiële, dag van deze fiësta.

's Avonds volgde nog de bekende main briefing als openingsceremonie.

.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503