Heading

Dalvaart op zondag 18 januari.

De helft van ons team had een nacht doorgehaald tijdens de reis vanuit Nederland maar desondanks zat iedereen tijdens het ontbijt zo fris als een haantje aan tafel. Even voor negenen liep iedereen zenuwachtig weg voor de komende briefing en werd vergeten dat er ook opgeruimd moet worden en dat het appartement ook op slot moet als je het onbeheerd achterlaat.

mini-DSC01528Er zit wel een lange vaart in en dat wordt ook bevestigd tijdens de briefing. Pieter, Rupert en ik zullen gaan maar Pieter heeft bedenkingen over het weer, hij voelt het aan zijn water, en dus laat hij de beurt aan Johannes. Ik vind dat niet erg want Johannes doet altijd wel wat aparts. We stijgen op tot 10000 voet maar het blijkt dat de wind minder sterk is dan verwacht en de richting is ook niet optimaal voor een lange tocht. In die richting zijn er maar enkele locaties waar je kunt landen en we gaan niet gokken dat er wel wat goeds op ons pad zal komen.

 

We besluiten dus in het dal te blijven, laag te varen, goed contact met de grond te hebben en er zijn meer mogelijkheden om de wind optimaal te benutten. En dat lukt redelijk. Op een gegeven moment hangen we iets boven de bomen. Rupert zit aan het roer en Johannes krijgt weer een van zijn bekende ingevingen. We gaan dennenappels oogsten. En dat lukt dus heel goed. De boomtop wordt zowat leeg geplukt. Iets later stuurt de wind ons toch de verkeerde hoek in en wordt de ballon op het eerste redelijke plekje neergezet vlak bij een mooi boerenweggetje voor de volgauto.

mini-DSC01518

 

Geen alpenvaart dus maar we hebben toch de bergen weer van boven kunnen bekijken en fotograferen.

Na een lunch in het appartement bestaande uit soep, broodjes en snacks uit de eigen frituur zijn we gaan skiën in Fanningberg. Boven op de piste zagen we vanuit de lift nog net dat een ballon daar met een sneeuwscooter geborgen werd.

mini-P1000345

 

's Avonds is het tijd voor de traditionele Nightglow voor de bewoners van het dorp. Er deden ongeveer 10 teams aan mee en het was er gezellig druk met muziek, warme drank en alcoholische dranken. Er staat gelukkig maar heel weinig wind maar toch zie je op een bepaald moment dat de hele rij ballonnen voorover gedrukt worden.

 

 

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503