Wedstrijdvaren

Het Nederlands- en Belgisch kampioenschap ballonvaren in Balen Keiheuvel in België van 11 tot en met 15 augustus 2006.

Op 11 augustus zijn wij, Monique Dirks en Marc de Vries, op het vliegveld Keiheuvel in Balen België aangekomen om Johannes Kooistra als crew bij te staan in het kampioenschap ballonvaren 2006. De organisatie was hierbij te gast bij de lokale zweefvliegclub en mocht gebruik maken van de faciliteiten van de club.

Op het programma stonden 8 vaarten gepland maar door de weersomstandigheden zijn de meeste vaarten geannuleerd. Een toernooi wordt als een compleet toernooi gekenmerkt als er minimaal twee vaarten en drie tasks zijn uitgevoerd.
Wij hebben twee vaarten uitgevoerd met een totaal van 7 taken. Een geldig toernooi dus. Maar wij zitten wel met een onbevredigend gevoel dat de strijd eigenlijk niet compleet gestreden is. Met nog twee vaarten extra zou een beter beeld van de kwaliteiten van de piloten ontstaan zijn en daarmee waarschijnlijk ook een andere eindstand in het klassement al zijn er enkele piloten die alleen met geweld van het podium te houden zijn.

Het toernooi lijkt wel koploper te zijn in het aantal en het uitstellen van briefing's.

Dankzij alle meteorologische tegenslagen had iedereen wel tijd genoeg voor het versterken van de sociale contacten en daardoor bleef de sfeer goed en de sportiviteit op peil.

 

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503