Wedstrijdvaren

Het toernooi.

Voor dit toernooi mocht de organisatie gebruik maken van de faciliteiten van de Aëroclub -Keiheuvel die dit weekend haar 50 jarig bestaan vierde met een scala aan activiteiten waaronder een ballonfiësta en dit kampioenschap.

De briefingroom was de feestzaal van de Aëroclub; een deel van een houten schuur met parachutes aan het plafond en halogeen lampen aan de muur. In de hoek een bar waar ‘s morgens het ontbijt met koffie en thee werd geserveerd. Door de grote ingang kon het publiek vrijelijk in en uit lopen wat aangemoedigd werd door de aanwezigheid van alle teams en officials. De briefings voor de observers vonden in dezelfde ruimte plaats voorafgaand aan de taskbriefing.

Het toernooi werd gekenmerkt door veel regen in de vorm van zware buien die al tijdens de inschrijving iedereen naar binnen joegen. Door het wisselvallige weer was het voor de organisatie ook niet eenvoudig om de wedstrijden uit te zetten. Bij de aanvang van iedere vaart was er dan ook wel sprake van uitstel van briefings en het afroepen van extra briefings zowel onderweg naar het gezamenlijke startveld als op het veld. Het aantal uit te voeren taken wijzigde zelfs onderweg naar het veld om op het veld nog gedeeltelijk geschrapt te worden. En daarna werd de zwarte vlag gehesen.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503