Wedstrijdvaren

lgnk2009NK Ballonvaren 2009 in het Drentse Wezuperbrug van 20 tot en met 23 mei 2009.

Zondag, de laatste dag.

 

mini-s8001526De laatste vaart van dit kampioenschap. We zijn er klaar voor. Henk Broeders staat met een riante voorsprong op de eerste plaats. Johannes kan in het klassement flink stijgen als hij goed scoort en de tegenstanders het iets minder doen. Henk en Johannes gaan samenwerken. Henk wordt de gids voor Johannes. Hij gaat voorop en verteld zijn metingen over windrichting en snelheid op de verschillende hoogten aan Johannes. Die kan daardoor van het begin af aan de meest gunstige koers gaan varen.
mini-dsc02147De wedstrijdleiding spaart ons niet in deze laatste vaart. Er zijn vier taken uitgezet, een Fly In, een Minimum distance Double Drop, een Judge declared Goal en als laatste een Elbow. En juist in deze Elbow komt de samenwerking volledig tot zijn recht. Johannes wint de laatste task en eindigt daarmee op de tweede plaats. Uiteindelijk is het verschil in punten tussen nummer twe en drie niet meer dan 16 punten in het voordeel van Johannes.

Maar voor het zover is hebben we opnieuw de zoektocht naar een goede startplaats. mini-dsc02150Het is moeilijk en uiteindelijk gebruiken we een veldje waar we al twee keer langs zijn gekomen. Taak 17 is goed te halen voor iedereen maar de overige taken liggen eigenlijk buiten bereik. Zeker taak 18 is niet te doen omdat er een zeer klein score gebied is. Dat blijkt ook uit de punten verdeling. Ieder team krijgt 500 punten volgens de rest verdeling berekening.
Bij het doel van taak 19 staat een meetteam onder leiding van Rutger te wachten op ballonnen die maar niet willen komen. Uiteindelijk is alleen Harry de Greeff in staat geweest een marker bij het doel te droppen maar hij had vanaf de start besloten om taak 17 en 18 te laten lopen.

En dan de laatste taak, de Angle. Henk en Johannes gaan bijna samen over de 6300 lijn. Punt 23 op de kaart. Vanaf hier moet 3 km gevaren worden om punt 25 te bepalen. Daarvan weer 3 km voor punt 26. De hoek tussen deze drie punten is de score. Ook al lijkt de vaart van Henk en Johannes gelijk te zijn, de gevormde hoek van Johannes is iets groter. En dat kon bereikt worden doordat Henk de vaartgegevens aan Johannes meldde en bewust hoger ging dan nodig was om te kunnen gidsen.

dag 4 ozi

Ze landden ongeveer 100 meter van elkaar. Johannes op een fietspad maar Henk midden in een akker. Die mocht sjouwen met alle spullen. Fijn voor de crew.

Ook deze vaart was redelijk snel verlopen waardoor we vroeg bij huis terug waren. We konden heel rustig opruimen en koffers pakken en de auto's inladen voor de thuisreis.

mini-dsc02208

Daarna bleef er nog genoeg gelegenheid om lekker van het zonnetje te genieten met de nodige versnaperingen. Pas toen werd duidelijk dat Johannes twee plaatsen gestegen was in het algemeen klassement en daarmee op de tweede plaats terecht kwam.
Om 12:00 uur was het uitchecken en om 13:00 uur was de prijsuitreiking gevolgd door het galadiner. Geheel verzorgd door de catering van het Kuierpadtien.

Al met al een zeer geslaagd weekend.

 


U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503