Na de landing gebeurt er nog van alles.{wmv}Landing_0002.wmv{/wmv}

Na de rust van de ballonvaart is het weer werken geblazen. De ballon moet weer in zijn tas opgeborgen worden en het liefs zo droog en schoon mogelijk. De mand wordt weer afgebouwd, de flessen losgekoppeld en de brander opgeborgen.
Vaak kantelt de mand tijdens de landing.

Er is maar weinig wind nodig om bij de landing de mand op zijn kant te leggen. Dat gaat ook altijd heel langzaam want de ballon is niet zomaar leeg.

Het gebeurt vaak dat bij de landing de mand kantelt terwijl iedereen er nog in zit.

Op en over elkaar.

En dan krijg je dus het beeld dat iedereen over elkaar heen ligt. De passagiers hebben de instructie gekregen om bij de landing door de knieën te gaan en zich aan de handvatten vast te houden. Daardoor zie je niet wat er aankomt en voor je het weet lig je over elkaar heen geschud. En je mag er pas uit als de piloot toestemming geeft. Hier stond hij erop eerst deze foto te maken.

Als iedereen weer op de been is en de omgeving bekeken heeft wordt het tijd voor  het opruimen van de ballon. Vanaf de mand wordt de ballon bij elkaar gevouwen zodat alle lucht die nog in de ballon aanwezig is

Vele handen maken licht werk van het inpakken.

door de top de ballon  verlaat. Dan wordt gezamenlijk de ballon weer in de tas opgeborgen. De mand kan weer overeind gezet worden, de brander wordt losgekoppeld van de flessen en de mand en vervolgens in de brandertas opgeborgen. De stokken en de hoezen hebben hun eigen tas. De flessen en de apparatuur worden uit de mand gehaald en alles krijgt weer zijn plek in de trailer of de auto.

De geschiedenis van de ballonvaart.


Als alles is ingepakt en weer in de auto of trailer zit is het tijd voor het ceremoniële verhaal over de geschiedenis van het ballonvaren, de doop met een beetje champagne en het verstrekken van de adellijke titel,

Een beetje champagne op het hoofd.
Een toost op de mooie vaart.

De champagne staat al klaar om geserveerd te worden.

Het hoofd is weer droog, de glazen worden uitgedeeld en dus volgt de toost. Proost, op een mooie en behouden vaart. Tijdens de champagne wordt er nagepraat over de belevenis van deze vaart en de piloot schrijft ondertussen de oorkondes uit.

Gezellig napraten.

Tenslotte krijgt iedere passagier de oorkonde die bij de ballonvaart hoort. Daarna worden de passagiers weer terug gebracht naar het verzamelpunt.

De  uitreiking van de oorkonde.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503