Rond de vaart speelt verder nog mee.

Het zal maar gebeuren; daar sta je dan op het verzamelpunt met 3 ballonnen met piloten, crew, auto's, 20 passagiers en nog eens 20 familieleden van de passagiers met hun auto's. En dan komen de meteorologische diensten met verslechterende weersverwachtingen. De piloten gaan in overleg of een veilige en leuke vaart tot de mogelijkheden behoort of niet. En een enkele keer wordt dan besloten om toch niet te gaan varen. De teleurstelling is er altijd maar de passagiers hebben liever een veilige en mooie vaart dan eentje die verregent of waarbij na een korte vaart toch vervroegd geland moet worden.

 

Alle passagiers en familie zijn weer huiswaarts gekeerd.

 

Tijd om, onder het genot van koffie, bij te praten.

De piloten en crew maken van de nood een deugd en kunnen weer eens rustig bijpraten onder het genot van een kop koffie. Iets waar normaal gesproken weinig tijd voor is want de klanten en het werk gaan voor. En daarbij komen de gemeentelijke voorzieningen goed van pas.

 

Tijdens de vaart worden de ballonnen gevolgd door de ballonauto's en vaak ook door de familie van de passagiers die met eigen vervoer meerijden. Er is radiocontact tussen de auto's en de ballonnen.

Op een leuke plek wachten tot de ballonnen dichterbij komen.

Daardoor zijn de chauffeurs in staat meestal eerder bij het landingsterrein te zijn dan de ballon en dus kunnen de familieleden ook de landing goed meemaken en fotograferen. De colonne voertuigen die in de buurt van de ballon langs de kant van de weg staat, is een bekend verschijnsel in de zomermaanden.

De stoet auto's die achter de ballonnen aanrijden.

 

De colonne auto's wordt ook aangevuld met trouwe fan's die regelmatig komen genieten van het schouwspel en soms eerder ter plaatse zijn dan de crew.

 

Napraten met koffie voor de thuisreis begint.

De avond wordt door ons afgesloten met een gezamenlijk en gezellig rondje koffie waarbij alle bijzonderheden van de vaart en de avond worden uitgewisseld. En voor de mensen uit Joure is het ook prettig even te ontspannen voordat de autorit naar Friesland van een uur begint.

 

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503