Wedstrijdvaren

Europees Kampioenschap ballonvaren 2011 in Lleida Spanje.

Inleiding.

Het Europees kampioenschap ballonvaren vind dit jaar plaats in Lleida Spanje. Lleida ligt ongeveer 160 km ten westen van Barcelona op een hoogte van gemiddeld 200 meter boven zee.

Het is een erg droog gebied met boomgaarden voor olijven en citrusvruchten De boomgaarden worden via een uitgestrekt bevloeiingssysteem van water voorzien. Maar pal naast de irrigatie is het droog en stoffig.

Het team van Johannes Kooistra bestaat ook nu weer uit Johannes als piloot, Tommie Witteveen als chauffeur,

mini-dsc07359

Monique voor de navigatie op de kaart en Marc voor navigatie via de computer. En iedereen functioneert tevens als balloncrew.

Johannes gaat er uitsluitend heen voor de ballonwedstrijd terwijl Monique en ik er graag ook van de omgeving willen genieten. Wij gaan daarom al een aantal jaren met eigen vervoer naar de wedstrijden en knopen er een aantal weken vakantie aan vast. Nu hebben we al een  week vakantie in de Dordogne in Frankrijk en  een week net ten zuiden van de Pyrenee├źn achter de rug. Twee weken met temperaturen boven de 30 graden en met een strak blauwe lucht. En voor de komende week ziet het er ook goed uit als vakantieweer. Voor ballonvaren iets minder in verband met de wind.

Johannes en Tommie zijn woensdagmorgen vanuit Friesland vertrokken en rijden in twee dagen naar Lleida. Wij besluiten om pas op vrijdag naar Lleida te gaan. Dat geeft ons nog een dag vakantie extra die we op een Middellandszee strand doorbrengen met zwemmen, snorkelen en luieren.

Ons collega team van Henk Broeders is al eerder in Lleida aangekomen en bestaat uit piloot Henk, chauffeur Rik, navigator Iris en crew Mark.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503