Wedstrijdvaren

One Day Fly 2011 Odoorn.

Op 19 maart 2011 werd in Drenthe de eerste wedstrijd ballonvaren van 2011 gehouden. Een wedstrijddag die ieder jaar vroeg in het seizoen georganiseerd wordt en vervolgens vaak te kampen heeft met moeilijke weersomstandigheden waardoor de wedstrijd toch geen doorgang vindt.


Niet dit jaar. De weergoden waren ons gunstig gezind en dat zorgt dan voor veel beweging bij 10 ballonteams en een handvol organisatoren en medewerkers.

De wedstrijdleiding heeft het competitiecentrum in het restaurant van Camping en Vakantiepark 't Kuierpadtien in Drenthe opgezet. De omgeving voor deze wedstrijddag is daarmee dezelfde als voor het NK/BK van 2009. En dat heeft voor veel teams als voordeel dat men al in het bezit is van kaarten, zowel op papier als elektronisch, en redelijk bekend is met de omgeving.


De One Day Fly is een wedstrijd ballonvaren van één dag met een ochtendvaart en een avondvaart. Iedere vaart kan meerdere opdrachten inhouden. De wedstrijd heeft vanwege zijn omvang een redelijk informeel karakter maar telt wel degelijk mee voor de ranking van de nationale selectie. Deze ranking bepaalt welke piloten in aanmerking komen voor inschrijving voor de Europese kampioenschappen van volgens jaar.


Naast een goede oefening in het wedstrijdvaren is het tevens een eerste praktijktest in het nieuwe seizoen om alle apparatuur te controleren, de handigheid en de samenwerking van het team bij te werken en te wennen aan de wedstrijdstress. Bij ons resulteerde dat in het besluit om één van de radio's te laten repareren, bepaalde instelling in de computer programmatuur zodanig te veranderen dat het systeem niet uit zichzelf een andere kaart dan de officiële wedstrijdkaart op het scherm zet en een betere plaats voor de BlueTooth GPS aan de ballon te maken zodat de verbinding met de computer stabieler werkt.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503