Wedstrijdvaren

Het wedstrijdseizoen 2012 is reeds begonnen.

In 2012 staan weer de nodige wedstrijden op de kalender.dbcc logo

  1. De Ad Ballon Cup in februari.
  2. De One Day Fly in Odoorn op 24 maart
  3. De One Day Fly in Exel op 14 april.
  4. Het BK/NK in Ny Hotton in Belgie in het hemelvaarts weekend
  5. Het WK in Battle Creek Michigan in augustus.

De eerste was de Ad Ballon Cup, een weekend gevuld met 4 vaarten. De cup speelde zich af in Brabant in een besneeuwd landschap. Hier waren de eerste wedstrijdpunten voor de nationale ranking te behalen.Het team Johannes was op de eerste dag druk bezig met het spelevaren op de elfstedenroute in Friesland en heeft hier dan ook geen punten behaald.

De uitslag is te zien in de nieuwsrubriek op de site van de DBCC.

De tweede wedstrijd is de OneDayFly in Odoorn op 24 maart. Dit is een eendaags evenement met een ochtendvaart en een avondvaart op de planning. Hier zijn we aan onze eer verplicht om mee te doen want we hebben de titel van vorig jaar te verdedigen. En Johannes dient hier toch wel de punten voor zijn nationale ranking binnen te halen. Een verslag vind u hier.

De derde wedstrijd is de One Day Fly in Exel. De lokatie is Cafe Restaurant “de Exelse Molen” Oude Lochemseweg 4,  Exel. Ik hoef hier niet als crew mee en vind dat een leuke gelegenheid om nu eens een wedstrijd vanuit de officiële kant mee te maken. Ik doe nu mee als official. Ik ben heel benieuwd hoe dit bij me overkomt.

logobbt2012De vierde wedstrijd in dit seizoen is de traditionele wedstrijd die samen met de Belgische collega's wordt georganiseerd. Het NK/BK 2012die dit jaar weer in Ny Hotton in de Ardennen plaats vindt. Het is een open kampioenschap en daarvan maken diverse buitenlandse teams gebruik om zichzelf te trainen in het wedstrijdvaren. Veel informatie is te vinden op de site van de organiserende partij op Belgian Balloon Trophy 2012.

Er wordt gevaren met loggers en dus zonder observers. En dat vindt ik voor de deelnemende partijen een verarming van het evenement. Als je wel met observers werkt heb je natuurlijk wel de mensen nodig en dat kost ook heel veel. Extra mensen, extra huisvesting, extra maaltijden en extra reiskosten. Begrijpelijk is de ontwikkeling wel maar de beleving van de wedstrijd voor de crew is wel anders. De piloot moet het doen en de ondersteuning door de crew is van minder belang dan voorheen.2012 worlds logo home

De vijfde wedstrijd dit jaar is het wereld kampioenschap dat deze keer in augustus in Battle Creek, Michigan, USA wordt georganiseerd. Informatie over dit evenement is te vinden op www.balloonworlds2012.com.

Nederland wordt daar vertegenwoordigd door de teams van Johannes Kooistra en Henk broeders. De vliegtickets zijn geboekt en de verzending van de ballonnen naar Michigan is ook geregeld. Het wordt een verblijf van twee weken en we hopen daarmee ook nog een stukje vakantie te vieren.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503