Wedstrijdvaren

dbcc logoDe Exel Cup 2012.

Op 14 april wordt de Exel Cup 2012 gevaren. Het competitioncentre is in het Cafe Restaurant “de Exelse Molen” Oude Lochemseweg 4, Exel. Er staan 12 teams ingeschreven waaronder één uit Belgie nl Philippe de Cock. 

Johannes Kooistra slaat deze wedstrijd over wat mij de gelegenheid biedt om de wedstrijd nu eens van de andere kant te bekijken. Ik heb me aangemeld als medewerker in het official gebeuren. Ik wil wel eens meemaken wat er allemaal aan werk verzet wordt bij het opzetten van een wedstrijdvaart.

Het beoordelen van het weer, het bedenken van een tasksetting, het uitzetten van de doelen, inmeten en verwerken van de scores. De wedstrijd wordt zonder observers gevaren dus er zullen meetteams geformeerd moeten worden.

De score telt mee voor de landelijke ranking.

Voor de officials begint het werk al ruim voor de wedstrijd. En voor deze One Day Fly was dat, los van alle organisatorische activiteiten, de middag/avond voor de wedstrijddag. Een team van 6 personen komt bij elkaar op de boerderij van Jan Oudenampsen in Exel.

  1. Judith ten Brummelhuis Competitie manager
  2. Marnix Dobbelaere
  3. Brigitte Fouache
  4. Sanne Haarhuis
  5. Janine de Wit
  6. Marc de Vries

Er zijn ook al enkele ballonteams aanwezig die van het weiland een mini camping maken voor dit verblijf. Voor sunset en het diner was er nog gelegenheid tot het maken van een korte ballonvaart in twee ballonnen van Leon Kurtjens. Daardoor ben je weer ruim 1 1/2 uur zoet met leuke zaken maar kom je niet aan wedstrijd voorbereiding toe.

Judith en Brigitte bestuderen de weersverwachting en de mogelijk task settings voor de ochtendvaart. Marnix en Marc controleren de elektronische kaarten met bijbehorende PZ's. Er ontstaat enige verwarring over de diverse versies van de PZ-lijst die in omloop zijn. En de kaart bleek in OZI explorer nog niet gecalibreerd te zijn.

Sanne houdt zich bezig met het scoringsprogramma. Hierin wordt het evenement van dit weekend aangemaakt. En voor je het weet is het weer tijd om naar bed te gaan want om 05:00 uur gaat de zaal open.

Nu is het niet zo belangrijk omdat het een klein evenement betreft maar een deel van de genoemde bezigheden hadden makkelijk in een vroeger stadium verwerkt kunnen worden zodat de avond voor het evenement rustiger verloopt.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503