Wedstrijdvaren

Odoorn 2012, de ochtendvaart.

De wekker stond op 04:45. Even eten en broodjes maken en op weg naar Wezuperbrug waar op het Kuierpadtien de briefing om 07:00 uur begint. Uityeraard eerst handjes schudden en alle bekenden groeten. mini-DSC08047

Op de Tasksheet staat eerst een Hesitationwalz met drie doelen gevolgd door een Minimum Distance Time van 15 minuten en afsluitend een Angle over drie kilometer tov de lijn 180 graden. Als Common Launch Point één van de kampeervelden van het Kuierpadtien. De afstand tot het eerste doel is net aan twee kilometer dus we moeten na de start vlot het veld afrijden om bij het doel aanwijzingen te geven. Het is voor de crew de eerswte meeting van dit jaar en we zijn wat roestig. Jahannes scoort 85 meter. Niet de beste maar ook niet de slechtste.

De minimum distance start bij het passeren van de hoofdweg en eindigt 15 min later. Het is de kunst om een luchtlaag te vinden waarin zo weinig mogelijk wind staat. Je ziet dan ook weer de nodige verschillen bij de diverse teams. De een kruipt over het maaiveld en de ander zit op 3500 voet. Wie gelijk heeft is nu nog niet bekend.

Voor de Angle is het startpunt het laatste punt van de vorige task. Nu moet een koers gekozen mini-DSC08060worden die zo ver mogelijk afwijkt van de lijn op 180 graden. Achteraf blijkt dat een koers van 280 tot 300 graden mogelijk was. Uitschieter was Jan Oudenampsen. Hij raakte door zijn gas heen en moest voortijdig landen terwijl hij juist zo mooi op koers lag.

 

Om 10:30 uur was iedereen weer binnen en nu is het chillen, eten, rusten en wachten tot de avondvaart.

 

Na drie taken ligt Annelotte Tolboom op kop gevolgd door Johannes Kooistra.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503