Wedstrijdvaren

Het wedstrijdseizoen 2013 staat voor de deur.

In 2013 staan de volgende aktiviteiten op de kalender.dbcc logo

  1. Op zaterdag 16 februari wordt er door de DBCC een trainingsdag georganiseerd. Iedereen die meer wil weten over wat er allemaaal komt kijken bij wedstrijdballonvaren is bij deze van harte uitgenodigd. Meer informatie vind je hier.
  2. De One Day Fly in Odoorn op 16 maart geen uitwijkdatum.
  3. De One Day Fly in Exel op 6 april met uitwijkdatum 20 april.
  4. Het BK/NK in Rekreatiepark ‘t Kuierpadtien te Wezuperbrug in het hemelvaarts weekend 8 t/m 12 mei.
  5. Het EK hot air ballooning in Wloclawek Polen van 6 t/m 14 september.

De DBCC nodigt iedereen uit voor een trainingsdag over ballonsport waar in wordt gegaan op alle dingen die daarbij komen kijken om meer mensen enthousiast te maken. Tijdens deze dag gaan we ook dieper in op verschillende taken die officials kunnen vervullen.

Targetteam zaken
Logger zaken
Scorings zaken

Meer informatie over deze informatieve dag vindt u op de site van de DBCC.

De eerste wedstrijd in 2013 is de OneDayFly in Odoorn op 16 maart. Dit is een eendaags evenement met een ochtendvaart en een avondvaart op de planning. We zijn ook nu weer te gast bij het Rekreatiepark ‘t Kuierpadtien te Wezuperbrug.

 

De tweede wedstrijd is de One Day Fly in Exel. De lokatie is Cafe Restaurant “de Exelse Molen” Oude Lochemseweg 4,  Exel. Ook dit is een eendaags evenement met een ochtendvaart en een avondvaart op de planning.

Beide wedstrijden tellen mee in de score voor de nationale ranking waaarmee toegang tot de internationale wedstrijden te behalen is voor de topscorers.

De derde wedstrijd in dit seizoen is de traditionele wedstrijd die samen met de Belgische collega's wordt georganiseerd. Het NK/BK 2013 die dit jaar weer in het Rekreatiepark ‘t Kuierpadtien te Wezuperbrug plaats vindt. Het is een open kampioenschap en daarvan maken diverse buitenlandse teams gebruik om zichzelf te trainen in het wedstrijdvaren. Meer informatie is te vinden op de site van de organiserende partij op DBCCde website NK ballonvaren en Belgian Balloon Trophy 2013.

Het is mij nog niet bekend of er wordt gevaren met loggers en dus zonder observers. 

logopolenDe vierde  wedstrijd dit jaar is het Europees kampioenschap dat deze keer in september  in Wloclawek Polen wordt georganiseerd. Informatie over dit evenement is te vinden op www.europeans2013.com.

Voor zover bekend wordt Nederland daar vertegenwoordigd door de teams van Johannes Kooistra en Henk Broeders.

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503