Wedstrijdvaren

Beschrijving 3D-taken.

Donut.

Bij de Donut is een punt op de kaart gegeven waar twee cirkels omheen komen met een kleine en een grote radius. De ruimte tussen de twee cirkels is het wedstrijdgebied voor deze taak. Het is de bedoeling dat er een zo groot mogelijke afstand gescoord wordt binnen het wedstrijdgebied. Je moet dus in een bocht varen om zolang mogelijk binnen de donut te blijven.

Deze taak is puur een Logger taak want met markers is absoluut geen score te bepalen.

3D-Pie.

Bij de 3D-Pie taak moet je je een bruiloftstaart met 3 etages voorstellen. Zie de tekening. Het is de bedoeling om3d pie zolang mogelijk binnen de taart te varen. De gescoorde afstand in het onderste deel van de taart telt 1 maal mee, de afstand in het middengedeelte telt 2 maal mee en in de bovenste laag telt de score zelfs 3 maal mee. De piloot moet dus niet alleen op de cirkels letten maar tevens op het juiste moment op de correcte hoogte zijn.

Het is mogelijk om de task met uitsluitend een GPS en een hoogtemeter te varen maar met een laptop in de mand wordt dat een stukje eenvoudiger. Je kunt dan in een oogopslag zien waar je op dat momnet binnen de taart verblijft. Zie ook de OZI explorer kaart hieronder.

3d pie ozi

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503