Wedstrijdvaren

Het wedstrijdseizoen 2013 staat voor de deur.

In 2013 staan de volgende aktiviteiten op de kalender.dbcc logo

  1. Op zaterdag 16 februari wordt er door de DBCC een trainingsdag georganiseerd. Iedereen die meer wil weten over wat er allemaaal komt kijken bij wedstrijdballonvaren is bij deze van harte uitgenodigd. Meer informatie vind je hier.
  2. De One Day Fly in Odoorn op 16 maart geen uitwijkdatum.
  3. De One Day Fly in Exel op 6 april met uitwijkdatum 20 april.
  4. Het BK/NK in Rekreatiepark ‘t Kuierpadtien te Wezuperbrug in het hemelvaarts weekend 8 t/m 12 mei.
  5. Het EK hot air ballooning in Wloclawek Polen van 6 t/m 14 september.

Read more...

Johannes Kooistra Nederlands kampioen hetelucht ballonvaren 2013.

Op het NK ballonvaren 2013 dat van 9 t/m 12 mei in Wezuperbrug is gehouden heeft Johannes Kooistra voor de eerste maal in zijn 10 jarige carriere als wedstrijdpiloot de nationale titel veroverd.

Johannes, gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

Kijk voor een uitgebreid verslag op Blog NK 2013

 mini-dsc09489

Waarom deze pagina's over wedstrijdvaren?

 In het voorjaar van 2004 werden Monique en ik door Johannes Kooistra gevraagd om als crew met hem mee te gaan naar de Low Countries 2004 in Ny-Hotton in de Belgische Ardennen. Ik was in die tijd al actief als crewmember bij het Noordelijk Ballonvaartcentrum voor de passagiersvaarten in de kop van Noord-Holland.

Read more...

 

NK Ballonvaren 2005.

Hoe beleeft de crew dit allemaal?

Een kampioenschap is niet alleen de zaak van de piloot met zijn ballon. Hij wordt ondersteund door zijn crew, minimaal een chauffeur en een navigator maar vaak nog voorzien van meer mensen, familie of vrienden, die het ook van dichtbij mee willen maken.
Vanuit de wedstrijdregels is er dan nog de observer. Dit is de official die controleert of alles netjes volgens de regels gebeurt. Soms vaart de observer verplicht mee in de ballon maar meestal rijdt hij in de volgauto met de crew mee.

Read more...

Markers versus Loggers.

Met de voortschrijdende verbetering in de techniek van de elektronische loggers raak het wedstrijdvaren met markers meer op de achtergrond. In dit artikel zal ik de verschillen tussen markers en loggers proberen te verduidelijken.

Read more...

U kunt hier Online boeken

Telefoon: 0513 417503